Novi proizvod

NAKIT S PORUKOM

Nakit Hvala novi je proizvod projekta FABULA CROATICA. Napišite ime svoje najdraže osobe, Vaš poseban trenutak, osobinu ili poklonite poseban nakit vama važnoj osobi. Pokažite svoj identitet i uljepšajte Vašu prisutnost. Kome ćete se Vi zahvaliti?

više

Mobilna aplikacija

IZRADITE VAŠE RAZGLEDNICE

S ponosom Vam predstavljamo mobilnu aplikaciju GLOGENA. Besplatnu Android aplikaciju za izradu unikatnih razglednica. Izraditi selfie, slikajte važan i lijepi trenutak te stvorite prava mala umjetnička djela.

više

Novosti

USKORO

Uskoro predstavljamo novi proizvod.

više

Predavanje

KULTURNA BAŠTINA U PROIZVODNJI

Za vrijeme 7. Sabora glagoljaša "Slovo rogovsko" u Zadru naš glasnogovornik Filip Cvitić održao je 12.rujna 2016. predavanje o komercijalnom potencijalu kulturne baštine na primjerima naših proizvoda i usluga. Na predavanju je bilo riječi o tome kako koristiti kulturnu baštinu i pretvoriti je u proizvode i usluge od kojih korisnici trebaju imati koristi. Govorili smo kako kulturna baština formirana kroz proizvode ili usluge treba pružati korisniku vrijednost za novac. Kako se treba mijenjati uvjetima tržišta i konkurencije kako bi se gradio uspjeh.

više

Predavanje u gospodarskoj komori

UVODNO PREDAVANJE SEMINARA

Održali smo informativno predavanje u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Draškovićeva 45, Zagreb "Učiniti svoje proizvode vidljivima" 15. rujna 2016. Pokazali smo budućim polaznicima što ih sve čeka na seminaru, kako je organiziran, koje su teme, kako se radi i odgovorili na postavljena pitanja.

više

Novosti

SEMINAR U RUJNU

Od 7. do 8. rujna 2016. u prostorijama Plavog ureda, Vodnikova 12, Zagreb, održali smo seminar „Učiniti svoje proizvode vidljivima“. Od ukupno 13 polaznika njih 85% ocijenilo je seminar s najvišim ocjenama. Polaznik Domagoj Cvetko kaže "Bilo je super, jako puno teorije i prakse, možda čak malo i predetaljno. Teško da će netko tko se baca u poduzetničke vode sam to znati...Jako korisno!”

više

Novi projekt

OVO PIŠEM JA...

Napišite u komentarima nove grupe ili pošaljite e-mailom (info@fabula-croatica.com) zanimljivu informaciju, savjet ili misao za koju mislite da je vrijedna dijeljenja. Tema može biti iz gastronomije, sporta, zabave, znanosti, ili nekog drugog područja.
Najoriginalnije ćemo napisati s jednim od naših 33 fonta glagoljice i potpisati Vas kao autora. Na taj način imat ćete misao koju ćete samo Vi razumijeti i koja će biti Vaša tajna. Svaki će pretvoreni citat u glagoljicu imati i latinični font. Citat ćemo objaviti na web stranici projekta FABULA CROATICA ovdje. Citat koji skupi najviše lajkova na kraju mjeseca dobiva nagradu.

više

Prijave na seminar

UČINITI SVOJE PROIZVODE VIDLJIVIMA

Seminari „Učiniti svoje proizvode vidljivima“ se nastavljaju. Nakon održanih seminara u Kninu, Splitu, Slavonskom Brodu ponovno se vraćamo u Zagreb. Prvi modul za poduzetnike održat će se 17. listopada 2016. u trajanju od 10 do 15.30 sati u Kongresnom centru FORUM Zagreb, Radnička cesta 50. Do sada je 90 studenata i poduzetnika pohađalo ovaj seminar. Očekujemo Vas!

više

Novosti

INTERVJU ZA PLAVI URED

Dali smo intervju 6. kolovoza 2016. za portal Plavi ured i Večernji list pod naslovom "Hrvatskim pričama do očuvanja kulturne baštine". Kroz intervju možete saznati više o samom projektu FABULA CROATICA i kako je on nastao.

više

Novosti

DOBRO ZA LOŠINJ

Dizajnirane su personalizirane čokolade za našeg naručitelja Jadranka trgovina iz Malog Lošinja. Samo za njih napravili smo 70% tamnu čokoladu sa smokvama i mliječnu čokolada s bademima.

više

Novosti

GLOGOTIP ZA SVJETLOST

Dizajnirali smo 23. GLOGOTIP. Napravili smo ga za polikliniku SVJETLOST. Ovdje ga možete pogledati. 

više

Novi proizvod

MALI PROIZVOD S VELIKOM PRIČOM

Jedinstveni mali proizvod koji u sebi sadrži priču o gradu koji se promovira baš kao i velike 100 gramske čokolade DOBRO. Predstavljamo DOBRO Minor

više

Promocija novih proizvoda

DOBRODOŠLI ZADAR

Počelo je, naš tim spreman je upoznati Vas sa novim doživljajima i idejama na kojima se radi kroz projekt FABULA CROATICA. Oni koji su u Zadru mogu nas posjetiti i degustirati naše nove čokoladne proizvode u Supernova trgovačkom centru. 

više

Novosti

OCJENA U PLAVOM UREDU

Od ukupno 19 polaznika koji su prisustvovali na uvodnom predavanju u Plavom uredu, njih 87,5% je ocijenilo predavanje odličnim. Odnosno njih ...

više

Novi proizvod

ČOKOLADA DOBRO 4

FABULA CROATICA ponosno predstavlja četvrti proizvod DOBRO u svojoj kolekciji - tamnu čokoladu s cijelim bademima kojom se promovira grad Split. Od utorka 14. lipnja 2016. ovu čokoladu možete ekskluzivno naći u trgovini hrvatskih gastro proizvoda CROP, Tkalčićeva 28 u Zagrebu.

više

Gostujuće predavanje

PREDAVANJE U PLAVOM UREDU

U sklopu 29. START-UP AKADEMIJE u prostorijama Plavog ureda u Vodnikovoj 12, Zagreb, FABULA CROATICA održat će uvodno predavanje o seminarima za poduzetnike pod nazivom „Učiniti svoje proizvode vidljivima“. Predavanje će biti održano 15. lipnja 2016. s početkom u 9 sati. Predavanje traje 90 minuta, a predavač je naš glasnogovornik dr. sc. Filip Cvitić. Više o seminaru „Učiniti svoje proizvode vidljivima“ možete pogledati ovdje.

više

Novosti

DOLAZIMO U ZADAR

FABULA CROATICA je ponovno s Vama. Od 1. do 31. svibnja 2016. možete nas pronaći u trgovačkom centru Supernova u Zadru. Tamo ćemo predstaviti nove proizvode, stoga dođite nas posjetiti i pogledajte novu hrvatsku priču!

više

Novosti

JOŠ DVA SEMINARA

Održana su još dva seminara Kako učiniti svoje proizvode vidiljivima u Kninu i Slavonskom Brodu. Broj polaznika seminara povećao se u 2016. godini na preko 60. S nekima smo nastavili surađivati u izgradnji njihovih brendova i njihovih proizvoda.

više

Novosti

GLOGENA ZA STUDENTSKE IGRE

Za vrijeme održavanja studentskih igara možete pokloniti nešto posebno svojim prijateljima i gostima. Personaliziranu čokoladu DOBRO s motivima gradova u kojima se igre održavaju. 

više

Novosti

ZAVRŠENO JE JOŠ NEKOLIKO SEMINARA

Pogledajte ovdje kojom su ocjenom polaznici ocijenili seminare "Učiniti svoje proizvode vidljivima" i što su nam rekli.

više

Novosti

NOVI DOM ČOKOLADA DOBRO

Od sada možete pronaći čokoladu DOBRO u dućanu CROP u Tkalčićevoj 28, Zagreb. Ovdje možete degustirati naše čokolade i sa sobom ponijeti kvalitetan suvenir ili poslovni poklon.

više

Studentski seminari

UČINITI SVOJE PROIZVODE VIDLJIVIMA

Seminar Učiniti svoje proizvode vidljivima od sada je dostupan i za studente. Prilagođen i pristupačan program omogućuje Vam da se pripremite za svijet poduzetništva. Vaše proizvode, usluge i projekte nakon odslušanih modula možete predstaviti jednom od renomiranih hrvatskih društava. Prijavite se 4. travnja 2016. godine na program ...

više

Čestitka i čokolada

STVORITE VLASTITU PRIČU

Uz priču o jednom od hrvatskih gradova u našoj čokoladi DOBRO možete poslati i vlastitu. Putem GLOGENE, pošaljite nam čestitku s Vašim tekstom, odaberite čokoladu DOBRO i recite nam gdje da je pošaljemo. 

više

Prijave na seminar

UČINITI SVOJE PROIZVODE VIDLJIVIMA

Nakon intenzivnog seminara punog pozitivne energije i ideja od 22.2. do 24.2. nastavljamo dalje s novim prijavama. Novi će seminar početi 7.03.2016. na istom mjestu. 

više

Dizajn Fabule Croatice

JOŠ SAMO TJEDAN DANA

Još tjedan dana do početka seminara "Učiniti svoje proizvode vidljivima“. Početak seminara je u 10.00 sati 22. veljače u kongresnom centru FORUM Zagreb, Radnička cesta 50. Svi oni koji žele učiti o kreativnom razmišljanju te stvoriti najvažnije dijelove svoga brenda (logotip, plakat, brošuru, ambalažu) na pravom su mjestu. Drugi modul održat će se 23., a treći modul 24. veljače. Nakon završetka modula polaznici će putem projekta FABULA CROATICA dobiti mogućnost predstaviti svoje projekte, proizvode ili usluge jednoj od vodećih društava u Republici Hrvatskoj! Zato požurite s prijavom na seminar. Vidimo se. 

više

Glagoljska čestitka 2016

GLOGENA ZA VALENTINOVO

Učini ovo Valentinovo svojim voljenima doista posebnim. Pošaljite im GLOGENU (glagoljsku čestitku) zapakiranu u čokoladu DOBRO. Kako?

više

Novosti

ČOKOLADE DOBRO U HOTELU WESTIN

Od sada čokolade DOBRO projekta FABULA CROATICA možete naći u hotelu Westin u dućanu Terra Croatica, na adresi Izidora Kršnjavoga 1, 10000 Zagreb.

više

Dizajn Fabule Croatice

IZ SEMINARA (MODUL I.)

U svakoj ambalaži nalazi se identičan proizvod, mlijeko. Kad biste brendirali svoj proizvod na način kako je to učinjeno u prvom i trećem primjeru, Vaši potencijalni kupci ne bi stekli dojam da se radi o mlijeku. Dizajnom se zapravo postigao suprotan efekt.
Dobar proizvod s lošim dizajnom može biti nezamijećen ili ga može učiniti potrošaču drugačijim nego što jest. Na seminaru ćete steći znanje kako postići da Vaš proizvod govori sam za sebe odnosno kako učiniti svoj proizvod vidljivim. Više o seminaru pogledajte ovdje.

više

Dizajn Fabule Croatice

IZ SEMINARA (MODUL I.)

Dizajn je moćan alat koji može privući ili odvući pažnju Vašeg potencijalnog korisnika.
Pogledajte sljedeći primjer: ako je ambalaža u sva tri primjera istog oblika i istog materijala (neprozirna plastika) na koji bi Vas proizvod podsjećala?

Ostavite komentar na Facebook stranici društva FABULA CROATICA o Vašoj percepciji ovog proizvoda. Na temelju etikete napišite: 1. primjer ______, 2. primjer ______ i 3. primjer ______. Dana 2.veljače 2016., u popodnevnim satima, otkrit će se o kojim proizvodima je riječ. Na kraju slijedi zaključak ove kratke vježbe.

više

Drugi ciklus Dizajna Fabule Croatice

SEMINARI U FORUMU ZAGREB

Odredite smjer Vašem proizvodu i stvorite od njega brend. Saznajte kako i prijavite se na seminar imena Učinite svoje proizvode vidljivima koji se održava u kongresnom centru FORUM Zagreb. Pokupite znanje na seminaru o različitim temama o dizajnu, identitetu, brendu i imidžu te otiđite doma s izrađenim logotipom, plakatom, brošurom ili ambalažom za Vaš proizvod ili uslugu. Iskoristite promotivne cijene u prvom mjesecu održavanja seminara i prijavite se odmah!

više

Zahvala

HVALA VAM NA PODRŠCI

Hvala svima koji su podržali projekt FABULA CROATICA u periodu od 10.12.do 17.12. u City Centru One West, Jankomir 33. Vašim poklonjenim vremenom dali ste nam kvalitetne savjete i konstruktivne kritike kako da poboljšamo naše proizvode i koje proizvode želite vidjeti sljedeće. 

više

Novosti

BLAGDANSKA GLOGENA 2016

I ove Nove godine pošaljite Vašim prijateljima, kolegama, poslovnim partnerima glagoljsku čestitku.

više

Novosti

NALAZIMO SE U CITY CENTRU ONE

Dođite u City Center One West, Jankomir 33 od 10.12. do 17.12. i poslušajte našu priču za ove blagdane! Nalazimo se na pultu FABULA CROATICA kod glavnog ulaza.

više

Novosti

FONT IMAGINARE

Font Imaginare predstavlja suvremeni pogled na pismo glagoljice. Ovaj font omogućuje osobno izražavanje ne samo sadržajem teksta već i dizajnom samih slova. Snaga i prodornost karakteristike su ovog fonta. 

više

Čokolada DOBRO

DOBRO 3

Pored dosadašnje mliječne i tamne čokolade FABULA CROATICA ponosno predstavlja bijelu čokoladu DOBRO 3 kojom se promovira priča o gradu Zagrebu.

više

Novosti

PROMO VIDEO AZ 2

Pogledajte kako smo napravili promotivni video za AZ 2 kojim se promovira rad i stvaralaštvo Nikole Tesle.

više

Novosti

RAZGOVOR #6

Ivana Brlić Mažuranić i dalje razgovora s nama. Pročitajte što nam je odgovorila na pitanje o postanka njenog rodnog kraja Ogulina. 

više

Novi proizvod

ČOKOLADA DOBRO

Projekt FABULA CROATICA sada ima i čokolade. Čokolade DOBRO su prehrambeni proizvodi vrhunske kvalitete koji predstavljaju pravo čokoladno iskušenje. Zanimljiva priča s ukusnom čokoladom nova je kategorija proizvoda projekta FABULA CROATICA.

više

Proizvod hrvatskih ličnosti

AZ 2 - NIKOLA TESLA

Nikola Tesla jedna je od 10 najzaslužnijih osoba koja je doprinjela razvoju ljudske civilizacije. AZ 2 započinje s njim.

više

Novosti

NOVE GLOGENE

Nove GLOGENE su tu, pogledajte ih. Podsjećamo Vas da je 19.2.2015. u CineStaru, Branimir centru u Zagrebu u 12 sati predavanje BREND STVOREN PRIJE SVIH BRENDOVA. Više možete saznati ovdje.

više

DOBRO JUTRO HRVATSKA

INTERVJU NA HRT-u

Pogledajte na YouTube-u kratki intervju s našim glasnogovornikom Filipom Cvitićem snimljenog 16.1.2015.u studiju DOBRO JUTRO HRVATSKA. 

više

Najava predavanja u Rijeci

NOĆ MUZEJA

Na noći Muzeja u sklopu projekta FABULA CROATICA bit će predstavljeno predavanje pod nazivom DIZAJN·GLAGOLJICA·IDENTITET·BREND. Predavanje će se održati u Rijeci u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka, Dolac 1 s početkom u 20 sati.

više

Najava predavanja

BREND STVOREN PRIJE SVIH BRENDOVA

Želite li spojiti nespojivo? Tradicionalno s modernim? Želite li stvoriti svoju priču?

Dođite u CineStar Branimir Centar, Zagreb u dvoranu 5, na predavanje projekta FABULA CROATICA pod nazivom "Brend stvoren prije svih brendova". FABULA CROATICA će predstaviti 19. veljače 2015. u 12 sati proizvode stvorene iz priča o kojima se govori desetljećima i stoljećima.

više

Glagoljska razglednica

BLAGDANSKA GLOGENA

Blagdani su pred vratima! Pošaljite čestitku sa GLOGENom. Odaberite motiv i pošaljite vašoj obitelji, prijateljima ili poslovnim partnerima.

više

Novosti

RAZGOVOR #5

Nastavlja se intervju s poznatom književnicom. Pogledajte temu narodnog pjesništva i što nam Ivana Brlić Mažuranić odgovara.

više

Novi proizvod

CI 1

CI je novi proizvod projekta FABULA CROATICA koji nakitom promovira hrvatske mitove, legende i priče. A radi praktične ambalaže proizvod CI možete pokloniti bilo kome u svijetu i to u kuverti. 

Više o CI-u

Ciklus predavanja

DIZAJN FABULE CROATICE

Kroz edukaciju želi se potaknuti polaznike na razmišljanje o Hrvatskoj kulturi, njenoj važnosti u stvaranju nacionalnog identiteta, na razmišljanje o bližoj i daljoj okolini, na poticanje kritičnog i kreativnog razmišljanja te na pronalaženje rješenja za odabrane probleme. Ciklus predavanja pod nazivom DIZAJN FABULE CROATICE održava se sa svrhom upoznavanja polaznika sa pojmovima poput dizajn, glagoljica, identitet i brend. Cijeli je ciklus predavanja i vježbi zamišljen na način da polaznici po njegovom završetku imaju stvoren proizvod ili uslugu sa definiranom idejom te stvorenim vizualnim identitetom i strategijom za plasiranje tog kreiranog proizvoda na tržište.

više o predavanjima

Novosti

NATJEČAJ

Projekt FABULA CROATICA započet je u Zagrebu s ciljem promoviranja kulturne baštine koristeći se vizualnim komunikacijama i dizajnom. Stvoreni su različiti proizvodi i usluge bazirani na kulturnoj baštini koji privlače interes kupaca. Proizvodi uključuju AZ 1 – ličnost Ivane Brlić Mažuranić, QUARTERIUM 1 - ličnost Ivane Brlić Mažuranić, GLOGOTIPe – logotipi firmi rađeni pomoću glagoljice, GLOGENU – glagoljsku čestitku i druge proizvode koji će biti službeno predstavljeni u ovom projektu. S obzirom na uspješnost prodaje stvorenih proizvoda, javila se potreba za Sales menadžerom. Stoga projekt FABULA CROATICA sa sjedištem u Zagrebu, raspisuje NATJEČAJ.

više o natječaju

Novosti

RAZGOVOR #4

Nastavlja se razgovor s Ivanom Brlić Mažuranić. Pogledajte sljedeće pitanje i što nam poznata književnica odgovara.

više

Predavanje

NOVA GLAGOLJIČNA SLOVA I BAR KODOVI

Predavanje pod naslovom Nova glagoljična slova i bar kodovi održati će se 11. lipnja u 19 sati, u dvorani Vijenac Nadbijskupijskoga pastoralnog instituta, Kaptol 29 a - ulaz je besplatan. Posebno stvorenom GLOGENOM za ovu prigodu pozovite vaše prijatelje i kolege.

više

Ivana Brlić Mažuranić

140 GODINA S NAMA

Ivana Brlić Mažuranić odolijeva tijeku vremena. Njena djela i maštovitost koje je u njih ugradila, učinila su je bezvremenskom.

više

Novosti

USKRSNA GLOGENA

Za ove Uskrsne blagdane pošalji svoju kreativnu čestitku s novim motivom GLOGENE.

više

Članak

GLAGOLJICA KAO BREND

Danas u doba brendova, koji izazivaju emocije, slova, kroz logotipe i implementacije u znakove, imaju njihove karakteristike. Tako je i sa glagoljicom. Pročitaj članak ovdje.

više

GLOGENA

ČESTITKA ZA VALENTINOVO

GLOGENA čestitka ponovno je tu i za Valentinovo. Pošaljite je Vašim najmilijima ovdje.

više

Novosti

RAZGOVOR #2

Pitali smo književnicu Ivanu Brlić Mažuranić zašto je odlučila ispričati svoje priče koristeći se elementima mitologije? Pogledajte odgovor.

više

Glagoljska razglednica

GLOGENA

Čestitajte ove blagdane sa GLOGEN-om, glagoljskom razglednicom. Napišite poruku, odaberite motiv i pošaljite Vašoj obitelji, prijateljima ili poslovnim partnerima i klijentima.

više

Novi proizvod

AZ QUARTERIUM

Manji, lakši, praktičniji i dalje jednako zanimljiv.

više

Novosti

RAZGOVOR

Započet je razgovor s Ivanom Brlić Mažuranić, pogledajte prvo pitanje i što nam poznata književnica odgovara.

više

GLOGOTIPi

PREMAŠENA BROJKA 10

Premašeno je 10 dizajniranih GLOGOTIP-a. Pogledajte kojih.

više

Novost

NOVI GLOGOTIPi

Pogledajte nove GLOGOTIPe u galeriji. Stvaranjem novih GLOGOTIPa širi se i potreba za stvaranjem novih stilova fonta FC Epistula Croatica kako bi se zadržao vizualni karakter nadolazećih obrta, udruga, poduzeća, institucija.

više

Novost

BAŠĆINA

FABULA CROATICA u suradnji sa Društvom prijatelja glagoljice ponosno predstavljaju digitalno izdanje i web stranicu časopisa BAŠĆINA koji na popularnoznanstveni način promiče glagoljicu i glagoljašku baštinu.

više

Prva usluga projekta FC

GLOGOTIP

Upoznajte se s novim načinom promocije vašeg brenda. FABULA CROATICA uslugom GLOGOTIP omogućuje promoviranje obrta, udruga, poduzeća, institucija. GLOGOTIP transformira logotip/znak pisanog latinicom ili drugim pismom u glagoljski logotip/znak. 

više

FC Epistula Croatica

NOVI ZNAKOVI

U verziji 2.0 fonta FC Epistula Croatica uvedeni su novi znakovi. Znakovi Q X Y W su jedni od njih.

više

U sklopu izložbe

U FRANCUSKOJ

Zahvaljujući Službi za javnu diplomaciju Ministarstva vanjskih i europskih poslova (MVEP) promo film Epistula Croatica uvršten je u dio izložbe Croatie, la voici u Reimsu.

više

Novosti

PREDAVANJE

U srijedu 30.10.2012. godine u 17 sati u tvtki Holcim održano je predavanje o projektu FABULA CROATICA pod naslovom Hrvatska kulturna baština kao proizvod.

više

Web stranica

NOVO LICE

FABULA CROATICA ima novo lice!

U svrhu bolje prezentacije projekta izrađen je novi dizajn weba koji prati vizualni idenitet Fabule Croatice i pripadajućih proizvoda.

više

FABULA CROATICA

U MEDIJIMA

U ponedjeljak 15.10.2012. u 9:10 sati u emisiji ŠKOLSKI SAT na HRT2 predstavit će se projekt FABULA CROATICA.

više

video

FC EPISTULA CROATICA

Promotivni video FC Epistula Croatica fonta

pogledaj video

Prvi proizvod Fabule Croatice

AZ 1

Proizvodi AZ su slike hrvatskih ličnosti koji su svojim stvaralaštvom i radom ostavile trag u svijetu, stoga proizvodi AZ imaju funkciju poslovnog poklona.

više o AZ-u